Onze geschiedenis

Op 1 januari 1987 werd er door enkel Wondelgemmenaars besloten om een toneelvereniging op te starten. De eerste productie “Schat je bent een schat” trok 4 volle zalen. Stilaan was ’t Lindecoulisken niet meer weg te denken uit het culturele leven van Wondelgem. In 2010 speelden we met “Liefde half om half” 21 volle zalen plat. In 2011 kwamen er nog 5 extra voorstellingen bij in de Minard. 

Na de voorstellingen in 2014 besloot een groot gedeelte van de groep zich aan een nieuw avontuur te wagen. In 2015 nam de resterende groep een sabbatjaar om een doorstart te organiseren. Die doorstart kwam er in 2016 met “In de sacoche”. Ondanks de vele ups en downs speelden we 16 uitverkochte voorstellingen in onze vertrouwde zaal. Als kers op de taart kregen we 4 nominaties voor de Guldenspot 2016. Uiteindelijk wonnen we 1 Guldenspot in de categorie Decor. 

In 2020 werd het stuk “Horrorscoop” vroegtijdig stilgelegd omwille van de oprukkende coronapandemie. Het daaropvolgende jaar waren we opnieuw genoodzaakt om een sabbatjaar in te lassen, ditmaal in de strijd tegen Corona. Na een veel te lange periode in ons kot, waagden we het er in februari 2022 terug op, mits de nodige voorzorgsmaatregelen. We speelden met een kleine bezetting en lieten ons geliefde publiek aan tafels zitten. Dit jaar gaan we er weer volledig voor met “What’s up James?”.